דיקור סיני יעיל להפחתת יובש בפה
במחקר שנערך במרכז האונקולוגי סלואן-קטרינג בניו-יורק, נמצא שדיקור נקודת הדיקור (Erjian (LI-2 גורם להפרשת רוק ומקל על יובש בפה.
במחקר, שנערך על ידי צוות חוקרים בראשותו של ד"ר גרי דנג, נעשה שימוש ב-fMRI לצורך בחינת השפעת גירוי הנקודה LI-2 באמצעות דיקור, על הפרשת רוק והפחתת יובש בפה.
fMRI הינה בדיקה למדידת התפקוד המוחי על ידי דימות תהודה מגנטית.
כאחד מכל עשרה מבוגרים סובל יובש בפה (Xerostomia). בקרב בני 65 ומעלה שיעור הסובלים מיובש בפה מגיע לכדי 25%. ישנן מחלות רבות שיובש בפה יכול להיות תסמין שלהן, כמו גם מספר תרופות וטיפולים שיובש בפה הינה תופעת לוואי שלהן. בין השאר, זוהי תופעה נפוצה בקרב חולי סרטן שטופלו באמצעות הקרנות לאזור הראש והצוואר, ולכן נושא זה מעסיק את עורכי המחקר במרכז האונקולוגי סלואן-קטרינג בניו-יורק.
מחקרים קודמים הראו, שדיקור סיני בנקודה LI-2 גורם להפרשת רוק ומקל על יובש בפה. במחקר זה, החוקרים ניסו לברר באיזו מידה דיקור הנקודה גורם להפרשת רוק, ולנסות להבין על אילו אזורים במוח הנקודה משפיעה.
במחקר, כל אחד מן המתנדבים עבר דיקור סיני אמיתי ודיקור דמה (sham acupuncture) בנקודהLI-2 ביד שמאל, תוך כדי בדיקה ב-MRI. נמצא, כי ייצור הרוק היה גבוה בצורה מתונה אך משמעותית במהלך הדיקור האמיתי.
הדיקור האמיתי גרם לפעילות במספר אזורים במח (parietal operculum, rolandic operculum, frontal operculum, and insula bilaterally), ולא דיכא את הפעילות באף אזור במח. לדיקור הדמה, לעומת זאת, לא היתה כל השפעה על פעילות המח. החוקרים ציינו עוד, כי נמצאה התאמה גבוהה בין ייצור רוק לבין הפעלה של אותם אזורים במוח.
בנוסף לממצא הקליני הספציפי (באמצעות דיקור סיני מטפלים ביובש בפה והטיפול מקל מאוד על הבעיה), למחקר זה יש גם השלכות כלליות לגבי ההבנה הביו רפואית של מנגנוני הפעולה של דיקור, מכיוון שהמחקר מראה על הפעלה נוירולוגית ותגובות פיזיולוגיות בעקבות דיקור.
מקור: pubmed.
תרגום ועריכה: גיא קארו סיגל.