"הצמחים מזהים את האביב לפני האדם" (אמרה סינית, מקור לא ידוע)
כשהאביב עומד בפתח, עדיין גשום מידי פעם אך הטבע כבר מתחיל להתעורר מהחורף, הפרחים מתחילים לפרוח בהמוניהם, והעצים מניצים עלים צעירים. נראה שהצמחים מזהים את השתנות האקלים לפנינו, וכמו מסמן לנו "חברים, החורף נגמר, האביב מגיע".
על פי הרפואה הסינית, על מנת לשמור על בריאות טובה יש להתאים את התזונה שלנו לאקלים בו אנו חיים גם ללא טיפול סיני. באביב מומלץ לאכול מזון פחות מחמם מאשר בחורף, אך עדיין חשוב שעיקר התזונה שלנו תורכב ממזון מחומם או מבושל, בהתאם לתיאוריית התזונה הסינית. על מנת להגביל את התפרצות היאנג של הכבד, מומלץ לצרוך מזונות יותר קרירים דוגמת סלרי, תרד, חצילים, אגסים ושסק.
הרופא הסיני הנודע בן המאה השביעית לספירה, סאן סימיאו (Sun Simiao), המליץ בספרו החשוב "מרשמים השווים זהב" (בסינית: Qian Jin Yao Fang): "אכילת פחות מזון חמוץ ויותר מזון מתוק היא התנהגות הולמת באביב, כיוון שכך ניתן לחזק את צ'י הטחול". כאשר סימיאו דיבר על אכילת מתוק, הוא לא התכוון לאכול מזון ממותק בסוכר, אלא למתוק הטבעי שניתן למצוא בטבע בבטטות שונות (בסין ישנם סוגים רבים של בטטות), דלעת, אורז, או תמרים סינים (Jujube) בעלי מתיקות עדינה למשל.
האביב הוא גם זמן מתאים להגביר את העיסוק בפעילות גופנית, למרות שעדיין מומלץ לעסוק בפעילות גופנית עדינה יחסית, על מנת לתת זמן לגוף להתעורר מהחורף הסטטי, ולהכין את הגוף לקראת הקיץ הפעיל.